• Kohdetiedot
 • Talon tiedot
 • Myyntihinta
 • Kuvat
 • Välittäjä
 • Jaa

Ylimmän kerroksen alkuperäinen ateljee asunto kauniissa 1875 rakennetussa pihatalossa meren äärellä Kruununhaassa. Läpitalon asunto on erittäin rauhallinen ja valoisa, ikkunat kahdelle rauhalliselle ja idylliselle sisäpihalle, naapuritalon ikkunoista ei näy asuntoon. Alakerrassa on olohuone, keittiö, ruokailutila ja kylpyhuone. Yläkerrassa tilava makuuhuone ja työtila. Runsaasti säilytystilaa alakerrassa ja yläkerrassa. Kattoikkuna. Hyvin varustellussa keittiössä on liesituuletin hormiin, induktioliesi ja kalusteuuni, astianpesukone ja Smegin jääkaappi. Kylpyhuoneessa on pyykinpesukone. Porrashuoneen parveke käytettävissä. Taloyhtiössä on upeat saunatilat katolla, ml. takkahuone ja kaksi parveketta. Taloyhtiön oma kuntosali on varustettu ammattitason kuntoiluvälineillä. Pyörille on säilytystilat sekä ulkona että sisällä. Tarvittaessa voidaan neuvotella asunnon vuokrauksesta kalustettuna.
Kruununhaka on erittäin kaunis asuinympäristö. Kirkkokadun päässä on merenranta, pyörätie ja lenkkeilymahdollisuudet. Kruununhaassa on paljon lähialueen palveluja ja ravintoloita sekä hyvät liikenneyhteydet moneen suuntaan. Kävelymatkan päässä on raitiovaunut, bussit, metro ja rautatieasema. Myös lentokentälle hyvät yhteydet.
Tervetuloa tutustumaan. Lisätietoja ja esittelyistä sopiminen Eeva Kemmo p. 05068922, eeva.kemmo@luxusm2.fi

Kohteen tiedot
Kaupunki / kunta:
Helsinki
Osoite:
Kirkkokatu 5, 00170 Helsinki
Kaupunginosa / kylä:
Kruununhaka
Kerros:
4.
Asuinpinta-ala:
80,50 m²
Tilat:
2h+k+täyskorkea parvi
Huoneita:
Kolmio
Kunto:
Hyvä
Vapautuminen:
Sopimuksen mukaan
Tilat, materiaalit ja varustelu:
 • KATTO
  • Kate: peltikate
 • RAKENNUSMATERIAALIT
  • Käytetyt rakennusmateriaalit: kivi
Muu varustelu:
 • KALUSTETTU
  • Ei
Sauna:
Taloyhtiön sauna
Asumistyyppi:
Kerrostalo
Kustannukset ja hintatiedot
Vuokra:
2 200 € / kk
Vesimaksu
23 € / kk henkilöluvun mukaan
Taloyhtiön ja tontin tiedot
Rakennuksen tyyppi:
Kerrostalo (huoneisto, vuokranantaja)
Uudiskohde:
Ei
Taloyhtiön nimi:
Asunto Oy Helsingin Kirkkokatu 5
Kiinteistö:
Ei
Rakennusvuosi:
1911
Huoneistojen lukumäärä:
52
Liiketilojen lukumäärä:
4
Yhteiset tilat:
Sauna, kellarikomero, urheiluvälinevarasto
Taloyhtiön sauna:
Kyllä
Rakennusmateriaalit:
Kivi
Kattotyyppi:
Peltikate
Energialuokka:
E2013.
Kiinteistön antennijärjestelmä:
Kaapeli-tv
Tontin pinta-ala:
1 930 m²
Tontin omistus:
Oma
Kiinteistönhoito:
Kiinteistöhuolto Määttä Oy
Isännöinti:
Lsännöitsijätoimisto Siljamäki Oy Tom Siljamäki Salomonkatu 17 A, 00100 Helsinki 044 777 8282
Lisätiedot yhtiöstä:
Kuntosali
Kaavatiedot:
Helsingin kaupunki, p. 09 310 1691
Lämmitys:
Kaukolämpö
Tulevat remontit:
2023 korvausilmaventtiilien asennus, saunaosaston poistoilmakanavien puhdistus, Rauhankadun hissin kunnostus, ikkunaurakan takuukorjaukset, patteriventtiilien uusimisen ja lämmitysverkoston tasapainotuksen takuukorjaukset ja lopputyöt, Rauhankadun kellarikerroksen rakenteissa olevan kosteuden selvittäminen ja tarvittavat toimenpiteet, korvausilmaventtiilien asennus tehdyn katselmuksen suosittamassa laajuudessa, 2024 saunan löylyhuoneen lauteiden uusiminen, piianportaiden sisäänkäyntikerrosten seinien ja kattojen kunnostus, Rauhankadun katujulkisivun ikkunoiden maalaus, 2025 parvekkeiden korjaustarpeiden selvitys ja aikataulujen määrittely, ovipuhelinjärjestelmän uudistamistarpeen selvitys, julkisivujen paikkarappaus ja maalaus sisäpihalla, viemäri- ja sadevesiverkostojen huuhtelu ja kuvaus, 2026 piianportaiden ylempien kerrosten seinien ja kattojen kunnostus, 2027 puhelin- ja antennijärjestelmän kunnostustarpeiden selvittäminen, poistoilmakanavien puhdistus.
Korjaukset:
2022 Patteriverkoston tasapainotus ja patteriventtiilien uusiminen. A54 kylpyhuone remontoitu taloyhtiön toimesta: Alkuperäisen kylpyhuoneen vedeneristysasennuksessa havaittiin puutteita, mikä aiheutti tilan remonttitarpeen. 2021 Lämmityksen tasapainotuksen suunnittelu. Ulkoseinien paikkarappaus, portin pielet (toteutus). Hisseihin asennettiin kaksisuuntaisella puheyhteydessä varustetut KRM/GSM-hälytysjärjestelmät, jotka ovat kytketty Kone Hissien asiakaspalvelukeskukseen 24h. Rodolfon ilmanvaihdon kunnostus. Pihan ulkoseinän ja pihatason tiivistyssaumaus: Kellariin mentäessä pihalla 2 koloa. Pumppaamon tarkastus ja korjaus: Samassa yhteydessä uusi hälytyskeskus. 2020 Ikkunoiden kunnostus (toteutussuunnittelu, toteutus). Asuinhuoneistojen ikkunoiden huoltomaalaus lukuunottamatta liikehuoneistoja ja Rauhankadun katujulkisivua. Piipun rapautuneen yläpään purku. 2019-2020 Kellarin vesivahingon sekä pohjavesipumppaamon korjaus. 2019 Toteutettiin piha-alueen istutusten uudistamista ja kunnostustöitä. Kirkkokadun A-portaan katon maisemavalaistus uusittiin. Hissien jarrut korjattiin ja hissin kannatusköydet uusittiin. 2018 Kirkkokadun kellarin ja piianportaiden ilmanvaihtoa parannettiin. 2017 Saunan kunnostus 2016 Ikkunapuitteiden kunnostus pihanpuoli etel 2016 Kuntosalin perusparannus.2015 Huoneiston B 42 korjaaminen. 2014 Huoneiston B 43 korjaaminen. 2013 Lämmönsiirtimen uusiminen, huoneiston B 41 korjaaminen. 2011 Kuntoarvion laadinta. 2010-11 Katon maalaus. 2007 Katon uusiminen, ullakkohuoneistot valmistuneet. 2006 Saunaosaston rakentaminen, piha-alueen kunnostus, jätehuoneen rakentaminen. 2005-06 Hissien ja porrashuoneiden kunnostus. 2005 Kellarivarastojen kunnostus. 2004 Ulko-ovet. 2003 Julkisivut. 1992 Putkistot ja sähkönousut (Kirkkokatu 5). 1987 Putkistot (Rauhankatu 6). 1983 Ikkunat. 1980 Sähkönousut (Rauhankatu 6)
Palvelut:
Päiväkoti: useita päiväkoteja ja kouluja alle 1 km. • Koulu: Kaisaniemen ala-ja yläaste, Sibelius lukio n. 600 m, useita kouluja alle 1 km. • Palvelut: Päivittäispalvelut kävelyetäisyydellä, K-Market n. 60 m, Tervasaaren koirapuisto n. 800 m, kauppatori n. 600 m. kaikki keskustan palvelut kävelyetäisyydellä.
Lisätiedot:
 • Antennijärjestelmä: kaapeli-tv
Välittäjä

Kemmo Eeva


050 68922
eeva.kemmo@luxusm2.fi

X

Yhteydenotto kohteesta

Yhteydenottolomake lisää automaattisesti tiedon kohteesta ja välittäjästä

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
X

Esittelypyyntö kohteesta

Yhteydenottolomake lisää automaattisesti tiedon kohteesta ja välittäjästä

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.