• Kohdetiedot
  • Talon tiedot
  • Myyntihinta
  • Kuvat
  • Kartta
  • Välittäjä
  • Jaa

Upea ja uniikki koti, joka tarjoaa todellista elämän huippulaatua keskellä historian siipien havinaa. Huoneisto on hyvässä kunnossa, joten muuttamaan pääset vailla remonttihuolia. Kaikissa asuinhuoneissa on lautalattiat, alakerrassa maalatut ja yläkerrassa kuultolakatut, seinät ovat osittain hirsipinnalla ja osittain tapetoidut, joten kokonaisuutta ei voi kuvailla kuin erittäin tyylikkääksi ja kodikkaaksi. Olohuoneen kaunis kakluuni tarjoaa pehmeää lämpöä pimeneviin syysiltoihin, kuten myös taloyhtiön piharakennuksessa oleva erittäin viihtyisä sauna, jossa puukiukaan lisäksi sähkökiuas. Kaksi kylpyhuonetta tuovat helpotusta lapsiperheen vauhdikkaisiin arkiaamuihin, kuten kävelyetäisyydellä sijaitsevat päiväkodit, koulut sekä lähellä olevat julkiset kulkuyhteydetkin. Ympäristö kauniine vanhoine taloineen ja idyllisine puoteineen ja ravintoloineen tarjoaa uskomattoman ympäristön kävelylenkeille, joilla vielä vuosienkin jälkeen koet iloa löytäessäsi uusia yksityiskohtia ja tutkimattomia kujia ja paikkoja. Taloyhtiössä on saunan lisäksi niin sanottu juhlatila, jossa on mukava järjestää niin syntymäpäiväjuhlia kuin rapukestejäkin, kaiken kruununa vielä tunnelmallinen viinikellari. Tälle huoneistolle kuuluva liikehuoneisto sekä toinen keittiöistä on vuokrattu kahvilakäyttöön ja tuottaa mukavat 15.000 euroa vuodessa ennen veroja, eli asuminen ei ole vain ilmaista, vaan jopa tuottavaa.

Tällaisia uniikkeja helmiä on todella harvoin tarjolla, joten älä nuku unelmakotisi ohi. Emme järjestä yleisesittelyitä tässä kohteessa, joten soita ja sovi oma yksityinen esittelyaikasi!

Lisätiedot ja myynti: Mika Hautala p. 050 2311 tai mika.hautala@luxusm2.fi
Kohteen tiedot
Kaupunki / kunta:
Porvoo
Osoite:
Kirkkotori 2 B, 006100 Porvoo
Kaupunginosa / kylä:
Vanhakaupunki / Vanha Porvoo
Kerros:
1-2/2
Asuinpinta-ala:
164,7 m2
Kokonaispinta-ala:
191 m2
Tilat:
5h, 2 k, liikehuoneisto, 2 kph, parvi, varastotila
Huoneita:
4
Kunto:
Hyvä
Vapautuminen:
Vapautuminen sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet:
Asuinhuoneistoa palvelevassa keittiössä on sähköliesi, täysikorkea jääkaappi, täysikorkea pakastin, astianpesukone. Kahvilaa palvelevassa keittiössä (ei täytä viranomaisvaatimuksia ravintolaruuan valmistamiseksi) on sähköliesi, leveä jääpapastinkaappi, astianpesukone ja pönttöuuni.
Parveke:
Ei
Kylpyhuoneen varusteet:
Yläkerran kylpyhuoneessa on laattalattia, seinät puoliksi laatoitetut ja puoliksi panelia. Varusteet: Poreamme, suihku, pesukoneliitäntä, pesukone ja kuivausrumpu (kuuluvat kauppaan), allastaso, pesuallas ja wc-istuin, lattialämmitys. Alakerran kylpyhuoneessa on suihku, kääntyvät suihkuseinät, kaksi pesuallasta ja allaskaapistoa, lämminvesivaraaja, lattialämmitys.
Sauna:
Ei
Asumistyyppi:
Omistusasunto
Lisätietoja:
Yläkerrassa oleva parvi, kunnolliset portaat. Tila matala mutta tilassa sähkö ja tv pistokkeet eli voi toimia esim vieras nukkumatilana Taloyhtiöllä on piharakennuksessa viihtyisä sauna, jossa sekä puu-, että sähkölämmitteinen kiuas. Saunan saa lämittää silloin kun haluaa. Piharakennuksen yläkerrassa on lisäksi kesäkäyttöön soveltuva juhlatila, jossa voi järjestää vaikka syntymäpäivä- tai rapujuhlia. Suoraan huoneiston alapuolella on tunnelmallinen viinikellaritila.
Kustannukset ja hintatiedot
Velaton hinta:
785 000 €
Myyntihinta:
785 000 €
Neliöhinta asuinneliöiden mukaan:
4 766,24 € / m2
Neliöhinta kokonaisneliöiden mukaan:
4 109,95 € / m2
Rahoitusvastike:
0,00 € / kk
Hoitovastike:
286,50 € / kk
Vesimaksun peruste:
Huoneistokohtaisen mittauksen mukaan, ennakkolaskutus 40 € / kk.
Taloyhtiön ja tontin tiedot
Rakennuksen tyyppi:
Puutalo-osake
Uudiskohde:
Ei
Taloyhtiön nimi:
Bostads Ab Kyrkotorget 2 i Borgå - Asunto Oy Porvoon Kirkkotori 2
Kiinteistö:
Ei
Rakennusvuosi:
1795
Huoneistojen lukumäärä:
5
Yhteiset tilat:
Yhteiset tilat: Juhlatila aitassa (10-20 hengelle), viinikellari, sauna + takkatupa, puuverstas, teknillinen tila (jossa mm. asuntokohtaiset vesimittarit), puu-aitta (puiden säilytys).
Taloyhtiön sauna:
Kyllä
Hissi talossa:
Ei
Rakennusmateriaali:
Hirsi
Kattotyyppi:
Harjakatto/peltikate
Energialuokka:
Suojeltu rakennus, energiatodistusta ei vaadita.
Energiatodistus:
Ei ole
Tontin pinta-ala:
1 369,00 m2
Tontin omistus:
Oma
Kiinteistönhoito:
Omatoiminen kiinteistönhoito
Isännöinti:
Arja Rajakaltio Omatoiminen isännöinti
Lisätiedot yhtiöstä:
Yhtiön välittömään hallintaan jäävät seuraavat tilat: - Rakennus 2:n huoneisto B1:n alapuolella oleva kellaritila(kaksiosainen, 44 m2) - Rakennus 5:n (Kauppiasaitta) 1. kerroksessa oleva n. 42 m2 askartelutila ja 2. kerroksessa sijaitseva kokoushuone n. 42 m2 - Kauppiasaitan alakerrassa keskellä oleva välitila n. 14 m2 - Kauppiasaitan saunatila pukuhuoneineen n. 35 m2, sekä - Rakennusten 5-6- väliin jäävä puuliiteri 15 § Kunnossapitovastuu yhtiön ja osakkaan välillä KUNNOSSAPITOVASTUU Siitä poiketen, mitä asunto-osakeyhtiölaissa säädetään yhtiön ja osakkeenomistajan välisestä kunnossapitovastuun jaosta, osakkeenomistaja vastaa kunnossapidosta koko sen rakennuksen osan osalta, jossa hänen hallitsemansa huoneisto sijaitsee. Rakennuksen osan osalta tämä käsittää vastuun muun muassa rakenteiden, eristeiden ja pintojen kunnossapidosta, sekä huoneistoa palvelevien perusjärjestelmien kunnossapidosta lukuun ottamatta sitä, mitä jäljempänä on erikseen todettu kuuluvan kunkin talon osakkaille yhdessä tai yhtiön kunnossapitovastuulle. Kunkin talon osakkaat vastaavat yhdessä oman talonsa perustusten, huoneistojen välisen yhteisen väliseinäosuuden rakenteiden ja eristeiden, sekä vesikaton ja kantavien kattorakenteiden kunnossapidosta. Kustannukset jakaantuvat kunkin talon osalta sen osakkeenomistajien välillä huoneistojen osakenumeroiden mukaan jyvitettynä. Yhtiö vastaa huoneistojen ulkopuolisista sade- ja sulamisvesien poistojärjestelmistä ja salaojajärjestelmästä. Osakkeenomistaja vastaa kuitenkin hallitsemansa huoneiston kohdalla sijaitsevien sadevesikourujen, syöksytorvien ja rännikaivojen kunnossapidosta. Yhtiö vastaa vesi- ja viemärijohtojärjestelmästä, sekä lämmitysjärjestelmästä huoneiston seinästä ulospäin olevalta osalta. Kukin osakehuoneisto vastaa myös huoneiston ulkopuolelle osakasmuutostyönä tehdyn terassin kunnossapidosta. Tässä mainittu vastuu kunnossapidosta käsittää vastuun kohteen huollosta, hoidosta, korjaamisesta, perusparantamisesta ja uudistamisest
Kaavatiedot:
Porvoon kaupunki p. (019) 520 211
Lämmitys:
Sähkö/puu
Korjaukset:
2013 katto maalattu, 2014 keittiön paikka siirretty, lattia maalattu, 2016 WC rakennettu liiketilaan, 2017 talo maalattu ulkoa, jolloin verannan laudoitus uusittu samoin ulko-ovet 2017 rakennettu terassi, 2019 rakennettu toinen keittiö entisen keittiön paikalle.
Palvelut:
Kaikki Porvoon ydinkeskustan palvelut kävelyetäisyydellä., Koulut: Koulut ja päiväkodit lähietäisyydellä.
Kartta
Kuvat
Välittäjä

Hautala Mika


050 2311
mika.hautala@luxusm2.fi

Muita kohteitamme
Kullantie 153/Kull
Asuintilaa kahdessa kerroks... 590 000 €
Karhurannankuja 3
6144 m2 tontti ja 1766 m2 ... 2 000 000 €
Anfallintie 10 c
11.984 m2 1 190 000 €