AKA-arviointi

Tarjoamme auktorisoidun arvioijan (AKA, yleisauktorisoitu) arviot asuntoihin, teollisuuskiinteistöihin, liikekiinteistöihin sekä maa- ja metsätalouskiinteistöihin. AKA-arvioijan tehtävänä on arvioida kiinteistön arvo puolueettomasti ja perustellusti. AKA-arvioijat ovat Keskuskauppakamarin auktorisoimia arvioijia.

AKA-arvioijan laatima arviokirja tarvitaan usein kohteisiin, joiden arvoa on vaikea määritellä tai tilanteisiin, joissa kolmas osapuoli vaatii puolueettoman asiantuntija-arvion kohteen arvosta. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi:

  • rahoituslaitosten tarpeet vakuusarviota varten
  • riitatapaukset
  • omaisuuden jako
  • perunkirjoitus
  • verotusarvon selvitys

Meiltä saa myös KHK (Keskuskauppakamarin hyväksymä kiinteistöarvioija) arvioijan tekemiä arviointeja. Kiinteistörahasto-, arvopaperimarkkina-, sijoitusrahastolaissa sekä kiinnitysluottopankkitoiminnasta annetussa laissa on mainittu ne tilanteet, jolloin on käytettävä nimenomaan KHK-arvioitsijaa tai perusteltava muunlainen menettely.

AKA-arvion kustannus on normaalisti alkaen 1000 € (sis.alv 24%), nyt tarjoamme 10 % alennuksen maaliskuun 2023 aikana tilatuista AKA-arviolausunnoista. Tarjous koskee Helsingin kantakaupungin alueella sijaitsevista osakehuoneistoista ja yhden perheen asuinkiinteistöista tehtäviä arvioita. Kaupallisteolliset-, maa- ja metsätalouskiinteistöt sekä suuremmat usean asunnon asuinkiinteistöt tehdään aina erillisen tarjouksen perusteella. Pyydä tarjous!

AKA- tai KHK-arvointeihin liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Arviointipäällikkö Juha Timonen, AKA, KHK, LKV,
LVV, juha.timonen@luxusm2.fi, GSM 044 444 0430.